Ce am construit în 2017

Cautam parteneri de constructii din case de lemn
29 ianuarie 2018
În cât timp se construiește o casă pe structură de lemn
1 februarie 2018

Ne-am gândit că e momentul oportun să va povestim câte ceva despre proiectele pe care le-am derulat în 2017. A fost un an care se anunța fără mari perspective, dar care a devenit, pe parcurs, cel mai productiv din cei 15 ani de activitate. Ca toate aceastea să se întâmple, a fost nevoie să investim mai mult în resursa umană, la îmbunătățirea fluxurilor de lucru, pentru a putea face față noilor provocări. Ingineri cu experiență s-au alăturat echipei Honeywood, așa am reușit să onorăm comenzi destul de pretențioase, iar casele din lemn rezultate din această combinație de profesionalism, dăruire și materiale de vârf, au fost pe măsură.

  1. Traseul caselor Honeywood

Țările în care am reușit să construim case din lemn Honeywood au fost România, Franța, Belgia, Elveția, Olanda și Germania. În țările vestice conceptul de casă pe structura de lemn este unul destul de familiar, existând o tradiție în acest sens. În Franța, de exemplu, peste 15% din casele construite sunt pe structura de lemn. Un lucru și mai interesant este că acestea sunt mai scumpe decât casele pe structura clasică de cărămidă.

  1. Proiecte deosebite

Printre cele 50 de case construite au fost și câteva cu un grad mai mare de dificultate, din care menționăm câteva.

–          Bloc de locuințe Elveția: se spune că o casă pe structura de lemn poate avea doar parter și etaj, deoarece nu ar fi foarte rezistență. În acest caz am construit un mic bloc cu 5 apartamente, având suprafață de 1000 de metri pătrați, find dispus astfel: parter, etaj, mansarda și mezanin. Am mers pe o structura de lemn mai groasă, astfel că autoritățile elvețiene au aprobat fără nici un fel de dificultate proiectul.

–          Sală de sport Franța: clienții noștri au impresia că Honeywood construiește numai case de locuit, însă nu e chair așa. Tocmai am inăltat semeață o sala de sport în sudul Franței, la Marseille. Ea are o suprafață construită care a depăsit 1000 de metri pătrați.

  1. Acreditări ISO

Deoarece mereu ne-am dorit să lucrăm la cele mai înalte standarde, tocmai am înnoit câteva acreditări ISO, după cum urmează:

–          ISO 9001 pentru Managementul calității

–          ISO 14001 pentru Managementul de mediu

–          ISO 18001 pentru implementarea unui system de management OHSAS

  1. Investiții în modernizare și achiziții de echipamente de lucru

Dezvoltarea unei astfel de companiii necesită investiții de milioane de euro, mai ales când dorești să oferi produse de top. Așa că, pe lângă investiile în tehnologie avansată, e nevoie și și de scule, mașini pentru echipele de montaj, modernizarea fabricii și formarea continuă a angajaților. Ei bine, am investit o suma considerabila in acest sens.

 

V-am prezentat în rândurile de mai sus cam cum a arătat, în mare, activitatea noastră din anul ce a trecut. Lucrurile sunt mult mai complexe de atât, necesită efort susținut, deoarece casele Honeywood sunt vândute unor clienți occidentali, care, pe lângă faptul că sunt familiarizați cu ele, sunt și extrem de meticuloși. Dar noi ne dorim mai mult, așa că depunem toate eforturile necesare pentru că brandul Honeywood să fie recunoscut și apreciat în întreagă Europa, iar casele noastre de lemn să devină un etalon.