De ce casa HoneyWood?


 

Pot construi o casă de lemn honeywood
după planurile mele?

Bineințeles. Casele de lemn honeywood se construiesc conform dorințelor clientului, sistemul constructiv putând fi ușor adaptat diferitelor dimenisiuni și configurații dorite de fiecare client. Nu trebuie decât sâ ne trimiteți planurile dumneavoastră și veți primi în foarte scurt timp o ofertă de preț.


Pot alege un model honeywood
care să fie construit ca atare?

Sigur. Modelele de case de lemn au rolul de prezentare dar pot fi realizate in cazul in care unul dintre ele va place foarte mult. Nu va trebui sa achitati niciun cost suplimentar daca utilizati unul dintre modelele noastre. Atentie, modelele cu fotografii si schite de planuri de pe site-ul nostru nu sunt acelasi lucru cu proiectul arhitectural, cel pe baza caruia se obtine autorizatia de constructie. Acest proiect trebuie realizat de catre arhitecti autorizati, in functie de caracteristicile terenului.

Pot avea o casă pe structură de lemn honeywood
indiferent în ce județ locuiesc?

Putem construi oriunde in Romania, asa cum construim deja de multi ani oriunde in Europa. Panourile sunt construite in fabrica honeywood din Bacau si transportate oriunde in tara sau strainatate. Costul transportului va fi inclus in oferta de pret, astfel incat sa nu aveti costuri neasteptate cand lucrati cu honeywood.

Cât de repede mă pot muta în casa nouă?

Odata ajunsi pe santier cu panourile realizate in fabrica, ridicam casa in doua zile. Adaugand timpul de constructie a casei in fabrica, turnarea fundatiei si finisajele, va puteti muta in casa noua in mai putin de trei luni de la semnarea contractului.

Aspectul caselor de lemn diferă mult de cel al caselor tradiționale?

Aspectul exterior este adaptabil astfel incat o casa de lemn poate arata ca una de piatra, beton, caramida sau, bineinteles, de lemn.

Este adevărat că o casă de lemn scârțâie, lucrează
și finisajele se fisurează?

Doar o casa de lemn care nu este construita conform standardelor CE poate prezenta asemenea „simptome”, deoarece constructiile traditionale de lemn erau realizate din grinzi si barne masive, asa-zis „zvantate”, achizitionate din targuri.

Lemnul in sectiuni mai mari de 8 cm este foarte greu de uscat artificial, iar natural are nevoie de 1-2 ani pentru a se stabiliza higrometric. In timp, aceste elementele vor crapa, se vor fisura si torsiona. Mediul umed creat va fi ideal pentru mucegaiuri si ciuperci. Scoabele si cuiele traditionale isi pierd eficacitatea in timp creand un disconfort fonic. Din pacate, multe case de lemn din Romania sunt construite astfel.

Structurile propuse de casele honeywood inglobeaza cele mai moderne materiale si tehnologii, folosite cu incredere si pe scara larga deja de vest-europeni si americani.

Procesul nostru de fabricatie este urmarit printr-un sistem de management al calitatii, iar elementele din structurile prefabricate de honeywood poarta marcajul CE. Ca urmare, lemnul este atent selectionat dupa criterii stricte precum umiditatea controlata, numarul si marimea nodurilor, clasa de calitate sau tratamentul. Grosimea uzuala este de 60 mm, iar pentru structuri mai solide folosim doar lemnul stratificat.

Intre elementele de planseu si peretii portanti se plaseaza materiale fonoabsorbante iar planseele sunt placate cu polistiren si șapă rezultand o izolare fonica deosebita.

O casă de lemn este mai expusă pericolului de
incendiu decât alte construcții?

Lemnul din casele honeywood este protejat de flacari. O placa obisnuita de gips carton rezista 30 de minute la flacara deschisa, in conformitate cu cele mai noi standarde Europene. Daca dorim o rezistenta sporita, putem folosi doua straturi, obtinand 60 de minute de protectie la foc.

Orice casa poate arde, fie ca e vorba de case de piatra, caramida sau beton. Casele nu ard de la sine, ci pentru ca are loc un scurt-circuit electric, o scurgere de gaz etc., riscuri ce se regasesc in orice tip de casa.

Tratarea caselor pe structura de lemn cu substante anti-incendiu, pe care o putem face la cererea clientilor, nu este neaparat singura solutie si trebuie cunoscute dezavantajele acestei metode: lemnul astfel tratat nu va mai fi lasat sa respire, devenind un material banal de constructie. De aceea, popoarele cu experienta in acest domeniu precum germanii si nord-europenii nu folosesc acest tratament si apreciaza lemnul asa cum este. Stim asta din experienta noastra directa.

Casele din lemn sau cabanele de lemn, la fel ca toate celelalte case, pot fi dotate cu instalatii de detectare a fumului si stingerea incendiilor. Instalatiile electrice trebuie realizate de profesionisti, dar cu materiale clasice.

In plus, recomandam o polita de asigurare pentru incendiu pentru orice locuinta, indiferent de materialul din care este construita.

Există pericolul ca o casă de lemn să fie atacată de mucegaiuri, ciuperci și insecte?

Aparitia dusmanilor traditionali, reprezentati de insectele xylofage (termite, capricorni) si ciupercile lignivore, este combatuta inca din fabrica honeywood prin impregnarea lemnului cu substante ecologice cu spectru larg pentru acesti posibili daunatori.

Care este durata de viață a unei case de lemn?

O casa de lemn bine conceputa, asa cum sunt casele honeywood, are o durata de viata de peste 100 de ani. Cele mai vechi case de lemn existente in zilele noastre au chiar si 400 de ani, desi in acele vremuri tratarea lemnului era inexistenta. Casele de tip „colombaj” din Normandia sau Alsacia sunt printre cele mai vechi case de locuit din Franta.

Este adevărat că acest tip de construcții
nu este autorizat în zone urbane?

Este o falsa preconceptie. Cu siguranta cei mai multi dintre dvs. au intalnit sceptici sau asa-zisi „specialisti” care, fie dintr-o necunoastere a sistemului modern al constructiilor din lemn, fie dintr-o comoda inertie profesionala, prefera sa va indrume spre sistemele clasice si, eventual, va „recomanda” si o firma care este gata sa va umple curtea cu mortar, fier, boltari si beton.

Constructiile din lemn sunt reglementate de lege la fel ca si cele din zidarie, metal sau beton. Exista stabilimente din lemn destinate publicului (sali de sport, spectacole, centre de vacanta, etc.) in conditiile in care reglementarile privind siguranta constructiilor cu destinatie publica sunt foarte riguroase.