DESPRE honeywood


honeywood și construcția de case din lemnsecond separator

Cine suntem astăzi


 

Clienții noștri apreciază etica și rigurozitatea de care dăm dovadă în munca noastră. Acestea pornesc, pe de o parte, din principiile solide pe care ni le-am asumat și, pe de altă parte, din rigoarea piețelor occidentale în care activăm și care ne-au modelat comportamentul. Indiferent de client și de exigențele acestuia, lucrăm nemțește, suntem perfecționiști și preciși până în cel mai mic detaliu. Vrem să demontăm prejudecățile, uneori justificate, legate de felul românesc de a face lucrurile.

 

 

„În România, multe firme de construcții au făcut deservicii ideii de casă de lemn, optând pentru o calitate îndoielnică și un preț foarte mic. Noi am insistat mult să existe un algoritm, și impunem asta riguros lucrătorilor noștri. Poate uneori clientul nu se pricepe și ar accepta și munca făcută pe jumatate. Dar la honeywood noi trebuie să fim mulțumiți, să știm că e totul perfect”.
Răzvan Cazacu, Director General, honeywood

 

 

Construirea unei case de lemn este un proiect personal, drag oamenilor, iar procesul în sine este la fel de important precum produsul finit. Seriozitatea de care dau dovadă oamenii noștri, rigoarea în execuție, grija pentru finisaje și detalii, atenția la dorințele clienților fac ca acest proiect să fie unul plăcut pentru ei și cu rezultate excelente.Locuințele oferite de honeywood sunt inimoase pentru că sunt confortabile, sigure, eficiente, durabile și prietenoase cu mediul și cu sănătatea locatarilor.

 

Puțină istorie

 

Experiența honeywood în industria lemnului a început în urmă cu 15 ani cu exploatarea și prelucrarea primară a acestui material, pe care îl exportăm în India și Germania sub formă de bușteni și cherestea. Am trecut apoi la prelucrarea superioară a lemnului și la producția de mobilier din lemn masiv, pe care îl exportăm în Germania.

La cinci ani de la înființare, am început producția și construcția de case de lemn.

Primul nostru proiect important a fost participarea la reconstruirea caselor distruse de inundațiile din 2006, când am construit 23 de case în comuna Agaș și în satul Rotunda, ambele din județul Bacău.

Tehnologiile folosite și măiestria muncitorilor noștri au dus la contractarea și construirea primelor case din lemn în Franța, Italia și Olanda. Calitatea lucrărilor a condus la creșterea rapidă a ritmului de comenzi pentru firma noastră de costrucții case din lemn și implicit la triplarea cifrei de afaceri de la un an la altul.

În 2007 am investit jumătate de milion de euro pentru achiziționarea actualei fabrici din Moinești care cuprinde 300 m² de birouri, 20.000 m² de teren și 2.000 m² pentru halele de construcție.

În 2008 am realizat prima casă din lemn în Norvegia, am înființat propriul birou de proiectare și am achiziționat cele mai performante soft-uri specializate pentru proiectarea caselor din lemn (SEMA - Germania, WOODENGINE - Franta, MiTek - Anglia).

Tot în 2008 am obținut certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe lemnul din structurile noastre (o premieră pentru firmele de construcții de case din lemn din România) și certificările pentru Sistemul de Management Integrat.

Astăzi, construim 50 de case anual la standarde vest-europene în țări precum România, Italia, Franța, Olanda și Norvegia și ne dorim să ridicăm standardul construcțiilor din lemn în România.