În cât timp se construiește o casă pe structură de lemn

Ce am construit în 2017
30 ianuarie 2018
Despre rezistența caselor din lemn
7 februarie 2018

Durata construcției unei case pe structura de lemn depinde de mai mulți factori, însă, este clar că poate fi mult mai redusă decât dacă am construi din cărămidă. Secretul constă în cât de bine se sincronizează între ele diferitele echipe care vor lucra la casa dumneavoastră, pentru a nu exista timpi morți și, de ce nu, să avem toată documentația pregătită atunci când demarăm lucrările de construcție. Presupunând că terenul e dejà achiziționat și tocmai ați intrat în posesia autorizației de construcție, putem trece la etapa propriuzisa de construcție. Dacă totul decurge conform planificării inițiale, în 3 luni clientul se poate muta în noua reședință. Cum așa? Respectând etapele de mai jos:

  1. Semnarea contractului: în momentul în care toate detaliile de ofertare sunt clarificate, se semnează contractele de vânzare cu fabricantul casei și constructorul fundației de beton. E important ca în această etapă să se discute foarte clar cu constructorul despre toate aspectele care țîn de proiect și ofertă, pentru a nu avea surprize la ridicarea casei.
  2. Fundația de beton și realizarea panourilor în fabrică (45 zile):fundația de beton se poate construi în paralel cu realizarea elementelor prefabricate în fabrica de producție. E important de știut că, în functie de solicitările clientului și nivelul de echipare a fabricii, se pot realiza mai multe etape, cum ar fi aplicarea termosistemului, tencuielii, vatei minerale, cât și montajul tâmplăriei exterioare. Toate acestea se pot face în fabrică, la temperaturi controlate, fiind de la sine înțeles că nivelul calității lucrărilor va fi mai ridicat.
  3. Montajul kit-ului pe șantier (1-2 zile):după realizarea panourilor în fabrică, acestea se încarcă într-unul sau mai multe camioane, în funcție de suprafața casei de lemn, după care se transportă la locație. Pe șantier, cu ajutorul unei macarale, se montează fiecare perete, planșeu sau panou de acoperiș că pe un lego. Tot acest process durează foarte puțîn, maxim 2-3 zile, dacă suprafață este până în 200 de metri pătrați.
  4. Realizarea finisajelor (45 zile): după montajul kit-ului de structura, pot interveni echipele de finisare la interiorul și exteriorul casei. Vor face tot ceea ce țîn de termosistem, învelitoare, tâmplărie exterioară, uși și scări interioare, instalații electrice și sanitare și finisajele interioare.

După cum ați putut citi mai sus, o casă pe structura de lemn se poate construi într-un timp foarte scurt, de numai 3 luni. Cel mai important e să lucrați cu firme care au experiență în domeniu, folosesc utilaje performanțe și materiale de cea mai înalta calitate, iar oamenii care execută lucrările să fie profesioniști. Putin stiu acest lucru, dar o casa pe structură de lemn este extrem de rezistentă, cu o durata de viata de peste 100 de ani. La asta se mai adaugă si rezistenta crescuta la cutremur, eficienta termică si, bineinteles, rapiditatea constructiei. Asadar, daca veti incepe constructia casei la data de 1 aprilie, aveti sanse destul de mari ca, incepand cu 1 iulie, sa puteti servi prima cafea pe noua terasă a casei din lemn.