Apartament în centru sau casă din lemn în afara orașului?

Case ecologice: din natură, pentru natură
9 februarie 2018

Dilema pe care o au unii tineri în ultimii ani este dacă ar fi mai bine să își vândă apartamentul din centrul orașului, fie să își construiască o casă din lemn, prietenoasa cu mediul, dar la ieșirea din oraș. Fiecare dintre cele două variante prezintă avantaje și dezavantaje, dar să vedem care ar fi acelea.

Apartament în centru: cel mai mare avantaj în acest caz e că te afli în vecinătatea principalelor puncte de interes: serviciu, piață, supermarket sau școala copilului. Faci foarte puțin timp din punctul A în punctul B, ceea ce înseamnă economie de timp și bani. Dar aici se termină punctele forțe ale faptului că locuieșți la apartament, și încep cele slabe. Și nu sunt puține. Încă din prima luna de la mutarea în noul apartament, vei primi botezul din partea unor vecini. Cel puțîn unul dintre ei  va demonstra o relație deosebită cu bormașina, iar în cele mai “potrivite” momente va găși ceva important de făcut. Să nu uităm de studentul de deasupra, cel care te va face să te “îndrăgostești” de muzică hip hop. Nici nu vei mai ști când e zi sau noapte, pentru că nu va avea un program fix. Dar să încercăm să îi înțelegem pe vecinii gălăgioși și să trecem la faptul că locuiești la etajul 7, iar liftul se defectează frecvent. Nu va fi foarte confortabil când te întorci seară de la cumpărături, cu 2 sacoșe mari în brațe. Nu e obligatoriu să treceți prin toate aceste situațîi, dar cel puțîn una dintre ele e greu de crezut că poate fi evitată.

Casă din lemn în afară orașului: cei mai mulți dintre cei care doresc să își construiască o casă, au locuit câțiva ani într-un apartament. Primul lucru la care se gândesc, când iau această decizie, este liniștea. Undeva la marginea pădurii, aproape de drumul principal, unde eșți doar tu și cântecele păsărilor. Și dacă tot ai ales să trăiești în mijlocul naturii, atunci ar fi o bună decizie să îți construiești o casă pe structura de lemn. O astfel de casă este prietenoasă cu mediul, are o durata de viață mare, se construiește foarte repede și, ce este cel mai important, ai mulțumirea că familia ta va locui într-un mediu sănătos. Dacă mai adăugăm faptul că vei avea posibilitatea să organizezi și o mică grădina, putând oferi familiei tale fructe și legume sănătoase, e clar că viața la țară oferă multe atuuri. Marele dezavantaj, atunci când locuiești în afara orașului, e atunci când ai copii și trebuie să îi duci/aduci mereu la/de la școală. Îți da puțîn programul peste cap însă, dacă ambii părinți au câte o mașînă, lucrurile nu sunt atât de complicate. În rest, dacă ti-ai achiziționat terenul într-o zona în care ai toate utilitătile, atunci fii sigur că viața ta la țară va fi mult mai puțîn stresantă.

Dacă locuieșți în prezent într-un apartament, și te-ai lovit des de problemele de mai sus, contactează-ne la adresa de email office@honeywood.ro și vom discuta împreună despre cum poți construi o casă din lemn, la un prêt bun și într-un timp scurt.