Avantaje și beneficii


Case ecologice și eficiente energetic

 

Să trăiești într-o casă de lemn honeywood înseamnă să te bucuri de confort termic cu bani mai puțini, să trăiești sănătos, ecologic și în siguranță. Iar la final, să lași o locuință trainică generațiilor următoare.

 
 
Poate nu te-ai gândit niciodată la lemn în acest mod, dar lemnul este un material izolator excepțional. Pereții de lemn izolează mult mai bine decât alte materiale de construcții, astfel putând fi mai subțiri.

-500%


O casă de lemn honeywood te ajută să economisești de până la cinci ori mai multă energie decât o casă tradițională.

 
 
 
 

Acest lucru face ca o casa de lemn să fie cu 10-15% mai încăpătoare decât una de cărămidă sau de beton cu aceeași suprafață construită.

Cât cheltui într-o lună cu încălzirea sau răcirea spațiului în care locuiești? Cu siguranță e una dintre facturile cele mari, care îți scot păr alb.

O casă de lemn honeywood te ajută să consumi de până la cinci ori mai puțină energie decât o casă tradițională din cărămidă sau beton, și asigură păstrarea unei temperaturi plăcute în interior chiar și pe timpul verii. Mai mult, confortul tău este sporit de rapiditatea mai mare cu care poți răci sau încălzi spațiul în care locuiești. E vorba de fizică!

Pereții caselor de lemn honeywood sunt alcătuiți din 7-9 straturi, în funcție de modelul ales. Spre deosebire de casele tradiționale unde materialele izolante sunt aplicate pe exterior, casele de lemn honeywood adăpostesc aceste straturi în cavitatea peretelui. Acest lucru ajută la obținerea unei izolații termice superioare printr-un strat mult mai subțire. Astfel, casa ta de lemn este mai călduroasă, dar și cu 10-15% mai încăpătoare decât o casă de cărămidă sau beton cu aceeași suprafață construită.

Și pentru că ai un consum de până la cinci ori mai mic decât într-o casă tradițională (de cărămidă sau beton), îți vei putea produce singur necesarul de energie integrând generatori de energie alternativă precum panouri solare, panouri fotovoltaice, mini-turbine eoliene, pompe de căldură geotermice sau pompe solare de apă. Aceste gospodării independente energetic se numesc case pasive și reprezintă o tendință la nivel mondial. Noi te putem ajuta să locuiești într-o astfel de casă! Știm că numărul de beneficii e deja copleșitor, așa că trage aer în piept, căci mai avem…

 
 
 
Cele mai rezistente construcții la cutremur sunt zgârie-norii și casele din lemn. Lemnul este un material elastic. Pereții caselor din lemn honeywood oferă avantajul dispersării uniforme a încărcării către fundație. Îmbinările spațiale sunt întărite cu piese speciale clasa Simpson, produse de Rothoblaas, fapt ce sporește soliditatea structurii din lemn și rezistența acesteia la intemperii și acțiuni accidentale.
 
 
 
 
 
 
Gospodăriile private din societatea modernă constituie cel mai mare consumator de energie, mai mare chiar decât industria. Iar cea mai mare parte din energie este consumată pentru încălzirea spațiului și a apei. Lemnul ca material de construcție poate constitui o soluție pentru îmbunătățirea cu costuri reduse a performanței energetice a clădirilor.
 
 

- 23%


mai puține substanțe poluante eliberate, în comparație cu casele de oțel și beton.

 
 
MATERIALE ECOLOGICE FOLOSITE

Lemnul este un material natural, ecologic și sănătos, ce atenuează schimbările de umiditate și acționează ca un tampon între aerul uscat și cel umed. Într-o casa de lemn honeywood nu există pereți umezi.
Chiar dacă vata minerală este cel mai popular material de izolație și cel mai ieftin, noi oferim și opțiunea utilizării de materii prime reciclabile, care oferă o atmosferă de interior și mai sănătoasă.
 
 

Lemnul ca material de construcție poate constitui o soluție pentru îmbunătățirea cu costuri reduse a performanței energetice a clădirilor. Numeroase studii științifice internaționale au dovedit că clădirile cu structura de rezistență din lemn prezintă emisii de gaze cu efect de seră cu 26% mai reduse decât cele cu structura de rezistență din oțel și cu 31% mai reduse decât cele cu structura din beton. De asemenea, pentru construirea caselor cu o structură de rezistență din oțel se consuma cu 17% mai multă energie, în timp ce pentru construirea unei case cu structură de beton se consumă cu 16% mai multă energie. Casele cu structură din lemn elimină cu până în 23% mai puține substanțe poluante decât celelalte case menționate mai sus. (sursa: Jurnalul Oficial al Uniunii Europene – Avizul Comitetului Economic și Social European pe tema „Oportunități și provocări pentru creșterea competitivității sectorului european al prelucrării lemnului și al mobilei”, 28 ianuarie 2012).

Toate elementele constructive sunt fabricate cu materiale uscate într-un mediu perfect controlat în fabrica noastră, pentru a impiedica umezeala să pătrundă în spațiul în care locuiești.

În afară de lemn, și materialele folosite pentru izolație într-o casă honeywood pot fi ecologice. Într-adevăr, vata minerală este cel mai popular material de izolație, fiind cel mai ieftin. Totuși, oferim și opțiunea utilizării de materii prime reciclabile, cum ar fi fibrele de lemn sau lâna, care oferă o atmosferă de interior și mai sănătoasă.

 
 
 
 
Calitatea honeywood înseamnă standarde stricte și zero compromisuri. Casele de lemn prefabricate marca honeywood sunt o investiție sigură în tehnologie de vârf, garantată prin folosirea materialelor de calitate superioară fabricate în Germania și Elveția.
 
 
 
 

Standardele stricte de producție pe care le urmăm ne obligă să controlăm strict fiecare grad de temperatură din fabrică și să respectăm fiecare cui prevăzut în plan. Calitatea honeywood înseamnă zero compromisuri. De aceea, casele de lemn prefabricate marca honeywood reprezintă o investiție sigură în tehnologie de vârf, investiție pe care o faci o dată în viață și rămâne și generației următoare (știai că o construcție din lemn, bine facută, rezista sute de ani?).

La acest rezultat ajungem prin folosirea materialelor de calitate superioară fabricate în Germania și Elveția: lemnul pentru structura este Holz-Henkel și este conform cu PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification; tehnologia pentru izolație este Knauf ECOSE; benzile adezive de etanșare sunt marca SIGA. Inginerii noștri proiectează detaliile de execuție a caselor de lemn honeywood folosind cele mai performante programe din domeniu precum SEMA, Wood-Engine, sau RoofCon-TrussCon.

80% din finisajele caselor de lemn honeywood sunt realizate în fabrica honeywood, într-un mediu mult mai adecvat decât cel de pe șantier și la o calitate riguros controlată. Pereții, care înglobează și țevile diferitelor instalații necesare unei case, se montează rapid, curat, pe fundația hidroizolată. Asta, pentru tine, inseamna economie de timp si de bani.

Practic, nu numai timpul construirii casei se diminuează considerabil, ci totul este protejat și perfect curat în timpul execuției. Tocmai de aceea, durata de viață a caselor de lemn honeywood este mai mare decât cea oferită de alți producători de case de lemn.

 
 
 
 
Din momentul semnării contractului, proprietarul casei de lemn honeywood se poate muta în casa nouă după 3 luni. În acest timp, noi construim panourile, comandăm tâmplăria, organizăm șantierul și construim casa. O casă de lemn honeywood se ridica în cel mult 48 de ore, incluzând aici închiderea acoperișului, și devine locuibilă după 30 - 45 de zile. Nu există termene sau bugete depășite.